Skip to content Skip to footer

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ολική επαναφορά…

ΜΠΟΤΟΞ

Η ενέσιμη θεραπεία Μπότοξ (Βοτουλινική Τοξίνη) βοηθάει στη μείωση ή και εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου και την ανασήκωση των χαλαρωμένων φρυδιών. Είναι εδώ και πολλά χρόνια απο τις πιο διαδεδομένες διαδικασίες καταπολέμησης των ρυτίδων στο μεσόφρυο, το μέτωπο και του έξω κάνθου (πόδι της χήνας), καθώς προσφέρει ένα οικονομικό αντικατάστατο στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η Βοτουλινική τοξίνη συμβάλλει στον περιορισμό της λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα οι “ανταγωνιστικές” μυικές ομάδες να εξαφανίζουν τις ρυτίδες.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ορατά ακόμα και 2-3 μέρες μετά την πρώτη εφαρμογή ενώ σε μερικές περιπτώσεις μετά απο 15 ημέρες. Κάθε θεραπεία γίνεται απο εξειδικευμένο ιατρό και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 μήνες, μετά το πέρας των οποίων μπορεί να επαναληφθεί.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ενέσιμο εμφύτευμα, το οποίο παρασκευάζεται στο εργαστήριο και αποτελεί υδρόφιλη πρωτεΐνη η οποία συνιστά στοιχείο της θεμέλιας ουσίας του δέρματος (κολλαγόνο). Καθώς η δομή του είναι σχεδόν ίδια με του οξέος που υπάρχει ήδη στους ανθρώπινους ιστούς, τα εμφυτεύματα είναι απολύτως ασφαλή και σε αντίθεση με τα μόνιμα εμφυτεύματα, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εαν το επιθυμείτε.
Χρησιμοποιείται για να «γεμίζει» τις ρυτίδες του προσώπου και συγκεκριμένα στις περιοχές της ρινοπαρειακής αύλακας, στο μεσόφρυο, για να αυξήσει τον όγκο στα χείλη και στα ζυγωματικά αλλά και για να διαμορφώσει το περίγραμμα του προσώπου. Η εφαρμογή του προσφέρει ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος, ενισχύει την ελαστικότητα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και νέων κυττάρων. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να αγγίξει και τα 2 χρόνια!

Στις κλινικές μας ακολουθούμε ειδικό πρωτόκολλο συνδυασμού των εμφυτευμάτων με Fractional laser το οποίο αυξάνει περαιτέρω την διάρκεια του αποτελέσματος απο 6 εώς 12 μήνες και είναι άμεσα ορατό. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, συστήνεται η επανάληψη της θεραπείας για τη συμπλήρωση των εμφυτευμάτων στα σημεία που έχουν απορροφηθεί απο τον οργανισμό. Δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές επιπλοκές ή παρενέργειες μετά την εφαρμογή του πέρα από κάποιες μικρές κοκκινίλες που υποχωρούν μέσα σε ένα 24ώρο.Η θεραπεία fillers με υαλουρονικό οξύ είναι γρήγορη και γίνεται υπό τοπική αναισθησία. 

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία παίρνει την ονομασία της λόγω της εφαρμογής της στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πρόσωπο ή στο σώμα και συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες (peeling, laser, νήματα ανόρθωσης). Μερικές από τις ενδείξεις προβληματικών περιοχών αποτελούν η αφυδάτωση, η απώλεια σφριγηλότητας, η κυτταρίτιδα, η χαλάρωση του δέρματος, η μείωση της πυκνότητας του δέρματος, η απώλεια της τονικότητάς του και της τραχύτητάς του.
Η εφαρμογή της είναι γρήγορη και ανώδυνη, προσφέρει ανανέωση, φωτεινό δέρμα και περιορίζει τις ρυτίδες. Επίσης ενυδατώνει και κάνει πιο σφριγηλό το κουρασμένο και χαλαρό δέρμα. Στις νεότερες ηλικίες αποτελεί την πρωταρχική θεραπεία για την πρόληψη και την αντιγήρανση. Αποφέρει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου περιέχει υαλουρονικό οξύ αλλά και 54 στοιχεία όπως βιταμίνες, συνένζυμα, αμινοξέα, άλατα, νουκλεϊκά οξέα, και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η θεραπεία, για τους πρώτους 3 μήνες είναι επιθετική και επαναλαμβάνεται ανά 15 ημέρες. Κατά τη φάση της συντήρησης, μετά το πρώτο τρίμηνο και αφού τα αποτελέσματα θα έχουν φτάσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, το μεσοδιάστημα ανάμεσα σε δύο συνεδρίες αυξάνεται στους 6 έως 12 μήνες. Αποφέρει φυσικά αποτελέσματα τα οποία είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία προσφέροντας ένα ξεκούραστο πρόσωπο με λιγότερες ρυτίδες.
Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού, καθώς και στα χέρια, στους βραχίονες, στο décolté, στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιακή χώρα. Ειδικά για την περιοχή του προσώπου η Νέα μεσοθεραπεία περιλαμβάνει και την προσθήκη γνήσιου κολλαγόνου, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και σε ηλικίες που παρουσιάζουν μείωση παραγωγής του απο τον οργανισμό.

NANO FRACTIONAL RF

Η τάση πλέον στις αισθητικές επεμβάσεις, σε ότι αφορά την θεραπεία ουλώνρυτίδωνραγάδων και γενικότερης αναγέννησης και σύσφιξης της επιδερμίδας, είναι οι γρήγορες, αποτελεσματικές και με μηδενικές παρενέργειες ιατρικές πράξεις.Η θεραπεία Venus Viva™ είναι μία πρωτοπόρος και ασφαλής θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος. Η θεραπεία χρησιμοποιεί την επαναστατική τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ)™ (NanoFractional RadioFrequency) και της μοναδικής τεχνολογίας SmartScan™  η οποία προσφέρει ανώτερα αποτελέσματα μέσω της επιλεκτικής παραγωγής θερμότητας στην επιδερμίδα, ελαχιστοποιώντας την πιθανή αίσθηση δυσφορίας του ασθενή και αυξάνοντας την ικανοποίησή του. Η τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ)™ διανέμει ενέργεια διαμέσου του χορίου στην επιδερμίδα  και μέσω της παραγωγής θερμότητας ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας, αναγεννώντας το κολλαγόνο και θέτοντας σε λειτουργία την παραγωγή ινοβλαστών, με αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση των ιστών.Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτείται συνήθως είναι 2-3 θεραπείες για μία περιοχή αλλά σε μεγάλο βαθμό αυτό εξαρτάται από την κλινική εικόνα του ασθενή.Με μηδενικό χρόνο αποχής και ανάρρωσης, χωρίς πόνο και με τη διάρκεια μιας μέσης θεραπείας τα 30 λεπτά, πολύ σύντομα μετά τη θεραπεία σας θα απολαύσετε τα άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη της.

LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ (PDO & COG)

Το THREAD LIFTING (λίφτινγκ με νήματα), είναι η επαναστατική μή χειρουργική μέθοδος ανόρθωσης προσώπου, λαιμού και σώματος μέσω τοποθέτησης λεπτών, 100% βιοδιασπώμενων απορροφήσιμων νημάτων με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων βελόνων. Κατόπιν της εισαγωγής τους, μέσα σε 120-180 ημέρες, τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό. Καθώς όμως διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης γύρω τους, το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διαρκεί από 1 έως 1,5 χρόνο, πολύ περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των ίδιων των νημάτων. Άρα η ανόρθωση δεν πραγματοποιείται μηχανικά μέσω του ”τραβήγματος” του δέρματος με τη βοήθεια των νημάτων, αλλά κυρίως μέσω της διέγερσης της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης. 

Αμέσως μετά την εφαρμογή παρατηρείται άμεση και εντυπωσιακή αλλαγή, ενώ για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες. Η διάρκεια του τελικού αποτελέσματος είναι περίπου 1,5 χρόνος! Το λίφτινγκ με νήματα αποτελεί ιδανική θεραπεία για τη διόρθωση της χαλάρωσης του περιγράμματος του προσώπουτων ρινοπαρειακών πτυχώντου λαιμούτης κοιλιάςτων βραχιόνωντην ανόρθωση των ζυγωματικών, των βλεφάρων, των φρυδιών και των γλουτών. Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν άριστα με άλλες θεραπείες όπως εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως και ενέσιμη μεσοθεραπεία. Κατά τη διαδικασία τοποθέτησής τους δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες και ενδεχόμενες μικροεκχυμώσεις που μπορεί να προκύψουν υποχωρούν εντός 7 ημερών. Το thread lifting εφαρμόζεται στο κέντρο μας γρήγορα, ανώδυνα, με ασφάλεια και προσφέρει άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος.

CARBOXYTHERAPY (CO2)

Η θεραπεία Carboxy είναι μία απο τις ασφαλέστερες και πιο ανώδυνες αισθητικές παρεμβάσεις στον χώρο της ιατρικής, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητική δερματολογία αλλά και στον καρδιολογικό τομέα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο δέρμα μας οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος, τη συγκράτηση του λίπους και τη φθορά του κολλαγόνου.

Με την εφαρμογή Carboxy απ’ευθείας στα σημεία που θέλουμε να επέμβουμε, υποδόρια ή και διαδερμικά, αναγκάζουμε την οξυγόνωση της περιοχής καθώς ο οργανισμός αναλαμβάνει να αποβάλλει το αέριο, κάτι το οποίο βοηθάει στην απελευθέρωση των περιττών υγρών απο τους ιστούς. Με τη σειρά του, το Carboxy διασπά τα λιπώδη κύτταρα και με την αγγειοδιασταλτική του δράση αυξάνει την αιμάτωση στο σημείο όπου ξεκινάει ο μεταβολισμός του λίπους. Παράλληλα, η όλη διαδικασία προκαλεί τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου απο τον οργανισμό, μειώνοντας έτσι τη χαλαρή, αντιαισθητική υφή του δέρματος. Η θεραπεία ενδείκνυται επίσης και για την καταπολέμηση των λευκών ραγάδων και των μαύρων κύκλων.

Σημαντικότερα, το Carboxytherapy είναι μή τοξικό για τον οργανισμό και μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα και με άλλα βοηθητικά προγράμματα όπως η μεσοθεραπεία ή η λιπόλυση. Η χορήγησή του με βελόνες είναι ανεπαίσθητη και δε χρειάζεται αποθεραπεία μετά απο τις συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, προσφέροντάς σας απαλό και σφριγηλό δέρμα που μπορεί να διατηρηθεί για πάντα με την απλή τήρησης μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Οι θεραπείες γίνονται από τον ιατρό δερματολόγο του ananeosis Dr. Γεώργιο Ν. Παπαδόπουλο.